Viata in Japonia(38)
Raspunsuri - Pagina 6
pika-pika spune:
devylla poate pentru ca noi nu avem copii?!Ma rog eu o am pe Aina dar abia acum a inceput sa manance.
aiko2004 vad ca are 2 copii,hanako are si ea fetita mare...nu stiu..zic si eu...
Mai asteptam si alte pareri.![]()
hanako2004 spune:
si la noi este odata pe saptamana reduceri ,,mari ..am fost odata si nu mai imi trebuie sa merg veci cai jale toate babele se calaresc ..pui mana pe ceva si fara rusine ti-o ia din mana..asaca eu cand sunt reduceri nu am ce cauta la magazin....
POZICI NOI
LA bucatarie

Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
pika-pika spune:
Magazinul despre care vorbesc eu este un fel de aprozar si sunt mereu aceleasi preturi(nu reduceri),variaza foarte putin in functie de anotimp;doar ca acolo se cumpara in cantitati mai mari.Trebuie sa fie astfel de magazine peste tot.De exemplu de acolo se poate cumpara o cutie intreaga de mandarine.
Hanako daca o fi asa scumpa mancarea in Nagoya cred si eu ca saracele babe se bat sa prinda cate ceva la reduceri.![]()
timi_melinda spune:
hai sa va zic si eu ce si cum cheltuim .
Pe luna cam 50 sau 60 de mii pt mancare , tel + cheltuielile casei (curent, apa , gaz etc ) cam 30 de mii .
Mai avem rate pt casa si masina 100 de mii iar asobii , la noi nu exista plateste el sau eu , banii ii avem impreuna , cam 30 de mii pe luna .
Mai avem tenis , si Hiro golf cam 20 de mii si cam atat.
In total cam 240 de mii .
Vii se pare mult ?
Mie mi se pare ok , nu duc lipsa de nimic , manacm super bine in fiecare zii , bento are , eu bani de scoala si viitoare masina se pun deoparte , iar lunar cate 100 de mii pt viitorul bebe sau vacanta etc.
Cum vi se pare ?
[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI]
[/URL]
hanako2004 spune:
bravo fetelor...va invidiez
dar eu zic ca depinde si de loc si de
magazinul de unde obisnuesti sa-ti faci cumparaturile
si membri din familie..noi suntem multi..mama e de 2 ani la mine ,acum si tata
si am si fratele care el vine aproape zi de zi la noi sa pape![]()
va pup
POZICI NOI
LA bucatarie

0
mamaluidavid spune:
Eu cheltui pe mancare lunar peste 100.000 asa aproximativ pentru ca nu tinem evidenta.Mai demult practica Masaaki sportul asta dar s-a lasat pagubas.
Cheltuieli mari ce mai avem sunt curentul,acum ca e frig si folosim aerul mult,si asigurarile lui barbatu-mio,ii trebuie asigurare de 27.000/luna
,si inca vreo 2 mai ieftine 
Gazul si telefoanele nu ne vin foarte mult.
Chiria 80.000 lunar,stam la casa avem spatiu muuuuuult si mare plus loc de parcare inclus(pe peluza din fata casei unde intra vreo 4 masini)
Apartamentul unde stateam inainte de copii plateam 75.000 lunar si spatiul era foarte mic.
Casa asta e ieftina pt. ca e considerat inaka
,nu am magazine in jur dar cu masina fac 10 min max. pana la magazinele mari asa ca nu ma deranjeaza absolut deloc.
Sper ca la anul sa ne mutam la casuta noastra,va spuneam mai demult ca vrem sa construim, avem de asteptat 1 an de zile pentru aprobarile de construire 
Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)
hannen spune:
quote:
Originally posted by Desertedquote:
Originally posted by hannenquote:
Originally posted by Deserted
N-as locui intr-un apart. dat de primarie nici pe gratis sa mi-l dea. Le-am vazut eu cum arata.
Hannen, tu locuiesti in Shizouka si e oras scump. Aici un prinz costa 1200-1500 Yeni. In Osaka si celelalte orase mari gasesti si la 300yeni.
Japonezele se descurca si duc o viata decenta pentru stiu sa organizeze banii.
Apropos, Cita platesti chirie si in ce zona a orasului stai?
Deserted, adica ma aprobi cind zic ca uaminii se descurca si cu mai putin de 300.000
Adica daca in Shizuoka,oras scump se poate ,de ce nu s-ar putea si prin altele mai ieftine.
Da,si eu ziceam ca femeile japoneze stiu sa organizeze banii,nicidecum ca numara boabele de orez din castron si cumpara tofu de 30`j de yeni.
Eu stau la 3 statii de autobuz de centru,distanta parcursa in 15` cu autopiciorul si 10`cu masina/bus,ca ie trafic.
Cu trenul cred ca mai putin de 5 min.Despre chirie hmm,nu vreau sa intru in tagma laudarosilor.
(glumesc)
Pai, unde, kita, minami?
De ce intreb ? Ma intereseaza preturile si zona.
Cele mai bune zone din Shizuoka sint asa: Oiwa, Ando, KitaAndou, Kamiyashiarai. Aici stau bogatasii orasului, aia eraii.
........................
Vorbiti despre slujirea zeilor, dar cum ii veti sluji pe zei cata vreme nu ati învatat sa-i slujiti pe oameni?”
Maestrul Kung s-a nascut mare, venerabil si intelept. Pacat ca s-a nascut prea devreme si nu l-a cunoscut pe Hristos.
Eu stau in buricul targului
In Kawarabacho,am linga mine la o aruncatura de batz Kamiyashiarai,Andou,spre spital (KenritsuSogo)kitaandou .
Initial am vrut kitaandou dar ap. gasit era fff mic,chiar in spatele spitalului .Apoi am gasit o casa la 10 min de unde stau acum,in kamiashyarai(exact unde stau moasele la care am nascut) dar nu mi-a placut .Am avut noroc si-am gasit peste strada(kita kaido)
Inainte am stat in Sena.
Am avut si chirii de 65.000 si de 85.000(in Sena).Acum e 100.000(de fapt ar fi vrut 120.000 da` a negociat omu`
Hanako,m-ai facut curioasa.Mama ta e aici de 2 ani??Cum?Intreaba si sotul meu,ica si-ar aduce si el soacra
Noi cheltuim peste 300.000 .Din pacate nu stiu sigur pt. ca toata lumea face cumparaturi,eu cumpar,omul cumpara

Da` m-am enervat,de luna viitoare fac lista!
Pika-pika ,si noi cumparam mult din magazinele brazilieni.Carnea toata de acolo sau de unde gasim import,brazil sau australia.
Aaa,bey 150.000 doar pe mancare mi se pare mult,zic eu care nu stiu sa gatesc decit carne
.Da` nu stiu de ce vorbesc,deocamdata nu am date exacte,s-ar putea sa ma ingrozesc .Vad eu de luna viitoare.Am zis ca fac pliculete ca japonezele.
Hanako,nu ma uita
hannen spune:
Pika-pika,parca tu ziceai de sale la super-market si cum se bat babele,sau hanako?
In fine,mai fetelor eu vad la tv si nu-mi vine sa cred,aici n-am auzit de asa ceva si cind mai dau astia show-uri si arata cum se omoara babele ii zic omului ca m-as duce si eu daca as sti unde se face asa ceva in shizuoka.Moare al meu de ris,a zis ca n-am sanse sa cumpar nika ca ma linseaza babele.![]()
Eu tot m-as duce sa vad !![]()
![]()
Aa,noi nu avem nika la cutii asa,sau sa combini pe acolo ce vrei sa cumperi .Acum depinde si de zone,eu n-am gasit.
In schimb am aici un super market micut,scuuuuuuuuuuuuuuump
.Linga statia de tren am shizutetsu store dar nici acolo nu-i ieftin.Cumpara mult al meu in drum spre casa de prin kitaandou tot de la shizutetzu,joyfull,sau seifu(parca asa ii zice,nu englezescul safe)![]()
Si mie imi place sa ma invirt prin kamyashiarai si andou dar numa cind nu am copiii cu mine.
Daca merg la center alte preturi,mai mari (e chiria scumpa
)
Da` supravietuim.
hanako2004 spune:
da hannen mami cheltui si mai mult de 150de mii uneori si doar pe mancare..fara sa mai pun si astea de casa...adica ,sampoane,sapunuri.etc...
hai sa zic cu mama..are viza tokubetsu..viza a durat 7 luni sau 8 nu mai stiu sigur...insa a optinuto
si la anul o renoim..ca avem dreptul sa o renoim
am sa-ti dau mai multe detali pe pm sau pe messenger daca vrei sa stii mai multe ..
POZICI NOI
LA bucatarie

0
Deserted spune:
quote:
store dar nici acolo nu-i ieftin.Cumpara mult al meu in drum spre casa de prin kitaandou tot de la shizutetzu,joyfull,sau seifu(parca asa ii zice,nu englezescul safe)
Observ ca facem targuielile la aceleasi market-uri.
3 min. cu bicicleta pina la joyfull, 5 min. pina la seifu si cele doua shizutetsuri, a, si, din cind in cind la espoto.
Eu platesc 130.000chirie/luna. 3LDK cu tot cu parcare. Patronul nu avea cum sa lase din pret pentru ca e cladire noua, a facut un an in februarie de la constructie.
Fara tatami, camerele cu tatami sint mici si fara sifoniere pentru toale, doar pentru saltele.
In Kitaandou, Andou, Oiwa toate apart. spatioase, mari si fara tatami sint de la 120.000mii in sus, 3LDK , ma refer.
Toti se omoara pe aceste zone pentru ca-i vorba de scoala primara si generala din Andou, e cea mai buna din oras.Citiva din colegii sotului meu, anul asta s-au mutat in aceste zone pe a-si baga copiii la Scoala Andou.
Maria sa, vrea sa ne facem casa, eu nu, de ce ? Imi plac casele dar vin serpi in gradina si mi-e frica.
Daca ar exista vreo otrava si sa nu fie lege de ocrotire i-as omori pe toti , fara mila.
ps. Si fiindca veni vorba de serpi, ma duc la espoto si -mi cumpar o sapa, furca si un topor, cum prind unul il casapesc. Ceva tehnici de omorat serpi, stiti? Invatati-ma si pe mine.